top of page

BÆREKRAFT       

Alle hager teller. Som eier av en hage kan du bestemme om din lille flekk på jorda skal bety noe. Din hage kan være et eldorado for insekter, humler og bier, og du kan sørge for at hagen din bidrar til å redusere utslipp. Redd verden litt!
 
Dette inspirerer og motiverer oss, og vi tenker alltid på bærekraft når vi designer og gir råd.

Bee på Flower
Hendene i Soil

Visste du at mye av plantejorden som selges til forbrukere er basert på torv? Torv hentes ut fra myr. Myr er sårbare naturtyper. og ødelegges i denne prosessen. I tillegg slippes det ut CO2 når myrene dreneres for å hente ut torven.
 
Produksjon av hagejord (som inneholder torv) gir altså utslipp av klimagasser.

Torvjord er heller ikke særlig bra for plantene dine. Den inneholder ikke noe særlig næring eller det gode mikrolivet som er så viktig.

Vi anbefaler derfor alltid jord uten torv. Enten ved å anbefale spesifikke forhandlere eller ved å forklare hvordan du kan lage din egen jord.

Foggy Forest

Klimaet er i endring og er mer uforutsigbart. Det tar vi hensyn til når vi planlegger hager.

Det er viktig å ruste hagen for langvarige tørkeperioder eller mye nedbør og styrtregn. På den måten ligger du i forkant - det skaper mindre jobb og hodebry enn å reparere i etterkant.

Yellow Water Lily

Vi gir deg tips til hvordan du kan redusere vannforbruket  (når bør du vanne, hvordan bør du vanne), og hva du bør plante hvis du ønsker en selvstendig og tørketålende hage.

En hage med et element av vann får noe ekstra over seg. Og det trenger ikke være stort - et lite vannspeil er ofte nok. Vann er dessuten kjærkomment i en humle- og bievennlig hage.

Vi har god erfaring med selvvanningsanlegg, og gir råd om dette hvis du vil gjøre vanningen lettere og spare tid. Et slikt drypp-system også vannbesparende. Vinn, vinn!
 

Natur som reflekterer over krystallglass

Det er lett å bli utålmodig når et hageprosjekt er i gang. Naturen er på sin side ganske langsom. Dermed er det duket for å gå på en shoppingsmell, eller velge lite bærekraftige løsninger i sin iver etter å få hagen ferdig . Dette skal vi hjelpe deg å unngå. Hva har du fra før som kan gjenbrukes? Hva kan du beholde? Det fins også alternative måter å fylle hagen med planter på (som ikke innebærer storhandling på hagesenteret), og vi gir deg gjerne råd og tips om en "grønnere" måte å handle på.

Bie

De viktige pollinatorene er i nedgang, og er avhengige av vår hjelp. Private hager kan utgjøre en forskjell rett og slett fordi det finnes så utrolig mange hager. Det betyr at hvis mange nok legger til rette, så vil vi kunne hjelpe humler, bier og andre insekter. Det er motiverende!
 
Vi vil gi råd om hvordan du kan gjøre hagen din til et bedre sted å være for de pollinerende insektene, og vi vil alltid prøve å foreslå grep som gjør hagen din så bie- og humlevennlig som mulig.

Søt jente
bottom of page